Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 12-10-2018, 10:00   #1544
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

Cytat:
Napisał miroos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I dziwi mnie ten zlot miłośników diesli w wątku o benzynach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W sumie jest również równowaga w wątku spalanie TDCI w liczbie postów osób posiadających Diesel/Benzyna. I to jest zupełnie naturalne, że każdy śledzi obydwa wątki. Nawet mając teraz B myśli co na przyszłość: wciąż B a może D? Ewentualnie na odwrót.

Moim zdaniem dyskusja w tym wątku jest jak najbardziej na miejscu. Chyba to lepsze niże 100 postów a każdy nie zawiera nic innego niż suche np.1"0l/100 km po mieście" albo "właśnie śmignąłem A2 i wyszło mi 8 l/100km". Te liczby są z reguły i tak trudne do porównania ze względu na mnogość warunków i okoliczności.

Wracając do tematu osiągów za cenę spalania. Myśłałem, że 240 - 260 KM w benzynie to jednak sporo lepsze osiągi od 180 KM w dieslu i to jeszcze w cięższej budzie Mk5.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem