Odp: jakie ma wyposażenie i jakie dane techniczne?
Czytam i czytam to forum i dochodzę do coraz silniejszego przeczucia (tak jakoś czytam między wierszami), że mam coraz mniejszą ochotę na zakup Focusa 2019. Od wielu lat męczę się z kupioną używką z innej marki no ale miałem pecha trafić na sprzedawcę-oszusta. Niemniej, wracając do samego focusa - jestem po wycenach i wstępnym rabacie od dealera w Bydgoszczy. Jak na razie TE ze sporą ilością dodatków i jakiś startowy rabat (nie pytajcie ile dokładnie, jeżeli zakupię to będę mógł coś więcej powiedzieć ile wyszło ostatecznie na razie to co w katalogu na niebiesko + odrobinę od dealera jest). Niemniej, to nadal 92k za focusa w kombii z 1.5 EB i 150KM i M6. Jak policzyłem sobie na piechotę wersję Titanium to się okazało, że wyszła mi jakieś 1,5k taniej (tak tak, do TE całkiem sporo tych dodatków mi wyszło). W tej cenie można mieć octvię kombi 1.5tsi też w manualu (też "niby" nowy silnik choć w vag chyba już gdzieś tam go montują), megane grandtour zszedł z ceny (czego kompletnie nie rozumiem bo jest tańsze o chyba 20% w stosunku do poprzedniego cennika) no i kilka innych aut z np: gołą mazdą 6 na czele po drobnym upuście. Szukam auta rodzinnego a niekoniecznie sportowego. Te 150KM ma dać sensowne osiągi jak będą wszyscy w samochodzie i czółno na dachu bo w bagażniku będzie duży pies (bardzo duży...). Więc reasumując zastanawiam się, czy na pewno focus?
PS: myślałem też o mondeo ale ten tunel bije mnie w nogę od momentu jak wsiadam do samochodu - jakiś geniusz pewnie nad tym myślał co najmniej dekadę...
|