Temat: [Focus 2008-2011] dziwne "bicie"/wibracje na kierownicy
View Single Post
Stary 12-10-2018, 19:52   #9
robert19091990
ford::average

Imię: Robert
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: dziwne "bicie"/wibracje na kierownicy

Cytat:
Napisał civicplff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Albo krzywe tarczę lub coś z klockami się dzieje lub źle zamontowane. Kiedyś przyjechał klient z odwrotnie zamontowanym klockiem hamował błaha a nie okładziną cierną.
Ewentualnie może być jeszcze np zacierająca się prowadnica zacisku. Nie każdy warsztat odkręca obie prowadnice i czyści je. Na szybko odkręcają jedną dolna a na drugiej zacisk odchylają. Mógł się syf zebrac i blokuje. Ja bym pojechał na reklamacje do nich.
Klocki wymieniałem sam, czyściłem prowadnice, smarowałem tulejki prowadnic specjalnym smarem Textar, nie ma szans, że zamontowałem odwrotnie, bo by to zwyczajnie było słychać.
Czuć tez delikatne pulsowanie pedału hamulca więc teoretycznie mogłyby być tarcze...
tylko szkopuł w tym, że wszystko rozchodzi się o to, że po pierwsze nie wystepuje to cały czas, często ale nie zawsze....i to jest najbardziej dziwne. No i po drugie te wibracje i telepanie kierownicy powyżej 100 km/h?

Ostatnio edytowane przez robert19091990 ; 12-10-2018 o 19:54
robert19091990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem