Temat: [S-MAX 2006-2015] 2.0 EB bierze olej
View Single Post
Stary 16-10-2018, 22:45   #49
dzygit
ford::beginner

Imię: Lukasz
Model: smax
Silnik: ecoboost 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 2.0 EB bierze olej

Cytat:
Napisał Maciej1977 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No nie było na co czekać. Nie chciałem go sprzedawać, by nie nabić kogoś na minę, a dolewać litr co chwilę, nie uśmiechało mi się. Przy okazji zmienią rozrząd, zregenerują turbinę. Pewnie troszkę to finansowo mnie pociągnie. sam warsztat jeszcze nie wie ile...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj w klubie naciętych na ecoboosta 2.0 u Mnie silnik do wymiany przy 75tys. tylko był rozkręcany przed sprzedażą przy ok. 50tys (o czym się dowiedziałem później), na początku dolewałem 1l na 3-5tys. km później więcej, potem padło turbo i zaczął brać płyn chłodniczy i w końcu klekotanie. Nie dajcie się wkręcać że ecoboosty 2010-14 to są dobre silniki, patrząc po cenach i dostępności do kupienia to jest dramat!!! Ok jest sporo nowszych ecoboostów2.0 ale to R9. tych starszych TNWA, TNWB,TPWA,TNBA,TNBB,TPBA nie ma, albo ceny są z kosmosu.

Ostatnio edytowane przez dzygit ; 16-10-2018 o 23:01
dzygit jest offline   Odpowiedź z Cytatem