View Single Post
Stary 17-10-2018, 13:54   #7961
Proper
ford::amateur

Imię: Proper
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Witam Panów. Chciałbym Zapytać o prowadzenie przewodów od rejestratora w Mondeo MK5 ale tym razem z kamerką tylną. Zakupiłem Dod rc500s i znalazłem dla niej miejsce przy górnej krawędzi nad kierowcą. Przewód zasilający poprowadziłem w prawą stronę pod tapicerką, koło lusterka, do belki, w dół pod uszczelką i do przestrzeni pod schowkiem. Na razie podpiąłem do zapalniczki. Posiadam również podłączenie do bezpieczników które będzie zapewniało stały dopływ prądu i odetnie kiedy akumulator będzie się rozładowywał. Nie wiem do którego bezpiecznika podłączyć. Co do kamerki tylnej to poprowadziłem przewód w lewą stronę od kamerki przedniej do słupka lewego, od słupka pod uszczelką drzwi, na słupku środkowym udało się przecisnąć pod plastikiem następnie pod uszczelką drzwi tylnych i pod plastikiem przy tylnej klapie, z tamtąd wszedłem pod uszczelkę podsufitki i wyszedłem po środku do kamerki. Zostało mi metr kabla nawisu. Czy mogę resztę kabla wcisnąć w podsufitkę czy może upchać go w przestrzeni tylnej belki przy klapie bagażnika? Do którego bezpiecznika podłączyć przelotkę? Czy poprowadzenie przewodu pod uszczelką nie będzie miało wpływu na kurtyny airbaga? W serwisie krzykneli mi dwie ceny. Jedna 200, druga 300. Co do prowadzenia przewodu to sami nie wiedzieli. Jeden mówił podsufitką, drugi podłogą i czas pracy 1,5 godzinki a drugi cały dzień. Nie wiem czy im dać i niech zrobią czy zostawić tak jak jest.
Proper jest offline   Odpowiedź z Cytatem