Cytat:
|
To przewód który idzie od filtra powietrza do turbiny, jego zdejmij z turbiny i odpal auto zajrzyj czy się obraca tylko palcem nie sprawdzaj palcem sprawdź na wyłączonym silniku
|
Dzisiaj udało mi się zdjąć przewod od turbiny jest delikatny luz na turbinie ale bez przesady
Po odpaleniu silnika turbina ladnie się obraca po dodaniu gazu slychac świst turbo. Przejechałem się kawałek lo asfalcie na czustej jezdni bez lisci itp bez węża od turbo przyspieszenie jakby teoche lepsze ale to nie to samo co było na krótkim odcinku dosyć mocno wciskając gaz auto na da się uzyskać 8.3 litra spalania przy założonym wez 10.8 litra w mieście. Podejrzewam że jak bym jeździł bez węża to spalanie przy nie tak spokojnej jeździe dało by radę 8 litrów ale to zbyt ryzykowne zeby cos dostało się do turbiny. Dodam że filtr powietr,a wymieniony. Możliwe że jest zapchane map sensor na dole na wężu.
Moze byc uszkodzona ta gruszka od turbiny ze turbo za slabo się otwiera. I czy przy turbina bez zmiennej geometria da się ja wymienić samą ???