View Single Post
Stary 18-10-2018, 17:25   #23
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Czym są spowodowane błędy U2100:00-2F i U2101:00-2F?

Twoja oryginalna wypowiedź była trochę bardziej "brzydka" że tak powiem ale pozostawię ja dla siebie.

Wytłumaczę tylko jedną rzecz.
Ja nie chcę aktualizować softów ok?
Nie po to kupiłem ten kabelek.
Wygodniej było mi kupić UCDSa z Chin za 100 zł niż próbować kupić Viakena.
Mi chodziło głównie o kabel. Stabilniejszy niż ELM327 z ręcznie dorabianym przełącznikiem.
O ile dobrze rozumię, i to i to pozwoli mi spokojnie korzystać z podstawowych funkcji FoCCCusa i Forscana. Ja naprawdę nie szukam niczego więcej bo jak sam mówisz, szybciej uwalę moduł/sterownik niż faktycznie coś zrobię. Tym bardziej chińskim klonem. Ale nie wiem, czy nie doczytałeś - ja nie prowadzę żadnego zakładu, ja nikomu nie będę aktualizował softów ani tym bardziej sobie. W powyższym długim poście zaznaczyłem tylko, że to jest to, co wyczytyałem w necie i o tyle tak to rozumuję że tak to działa. Ja nie potrzebuje najprawdopodobniej wgrywać VDF'ów ani programować kluczyków. Stąd gdzieś zaznaczyłem wcześniej, że czerwonego kabelka z naklejką UCDS będe używał jako J2534. I tyle mi starczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A że przy okazji coś tam się edukuję, to już swoją drogą.
Pozwolę sobie tylko samego siebie zacytować:

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wnikalem ani w opis przedmiotu ani co to w ogóle jest. £30 a zastąpi mojego ELM327 w którym dorabialem przełącznik z MS/HS-can więc i tak będzie postęp. Nie oczekuję żadnych cudów, a że nie bawie się tym profesjonalnie ani zawodowo to powinno wystarczyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

(więc proszę nie pisz, że ja bardzo chce aktualizować softy w autach. Nigdzie nie napisałem, że zamierzam to robić ok ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak tylko żeby było jasne, ja nie mam zamiary chińskim klonem próbować ubić sobie auto, bo potem ubiłaby mnie moja małżonka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pewnie wszystkich chińczyków też )
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem