Temat: [Focus 2011-2014] Wymiana znaczka Ford na kierownicy
View Single Post
Stary 22-10-2018, 01:22   #25
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Wymiana znaczka Ford na kierownicy

Cytat:
Napisał kubaw20055 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co z tym znaczkiem jest nie tak? ...
Drobne symetryczne wgniecenia (od strzału) - po prawej na górze "laski" od "d" oraz po lewej koło "zawijasa" "daszka" od "F". To po prawej na zdjęciu pełnej rozdzielczości wypatrzysz.

Jak się ma samą zaślepkę poduszki kierowcy, to wyjęcie znaczka przy dostępie od wewnętrznej strony zaślepki to kilkanaście minut. Nie ma tragedii. Przy braku dostępu od strony wewnętrznej zaślepki (czyli przy założonej/złożonej poduszce) wyjęcie znaczka bez jego zniszczenia moim zdaniem nie jest wykonalne. Upieram się.

Podobnie - założenie znaczka bez zdjęcia zaślepi poduszki z samej poduszki nie jest moim zdaniem wykonalne.
Trzeba zdjąć tę zaślepkę. Może trochę przesadziłem, że zdejmowanie zaślepki z samej poduszki jest "niszczące", ale tak czy inaczej operacja nie jest taka trywialna jak piszą koledzy...
Bez jej wykonania jednak założenie nowego znaczka się nie uda. Według mojej wiedzy i doświadczenia.