Nie poziomują się ksenony. Brak komunikacji z modułem świateł
Cześć
Przestały mi się poziomować ksenony. Ustawiły się w maksymalne dolne położenie świecąc tuż przed zderzak. Po kilku włączeniach/wyłączeniach potrafiły zaskoczyć i uzyskać poziom ale po jakimś czasie znowu szły w dół i tak już zostały. Byłem na diagnozie komputerowej we Wrocławiu w CAROS i niestety nie udało się skomunikować z modułem świateł. Możliwości są dwie: albo wiązka gdzieś uległa uszkodzeniu i przez to nie ma komunikacji z modułem, a więc światła nie wiedzą jak się ustawić albo sam moduł się popsuł.
Niestety usłyszałem, że tylko elektronik/elektryk może tu coś pomóc ale trzeba najpierw mieć schemat wiązki, a takim dysponuje tylko ASO. Jeśli pojadę do ASO to pewnie z marszu powiedzą, ze trzeba wymienić moduł, który podejrzewam, że będzie kosztował kilka tysi.
Pytanie brzmi: czy ktoś miał tego typu problem i udało mu się rozwiązać go? Czy ktoś może polecić we Wrocławiu dobrego elektronika/elektryka, który byłby w stanie sprawdzić wiązkę. Gdzie znajduje się moduł od ksenonów, czy samodzielnie jest się go w stanie wymontować/podmienić na inny? Mam same ksenony bez automatycznego włączania.
Pozdrawiam