Nie odpala na zimnym silniku
Witam. Potrzebuje pomocy. Od 1.5 miesiaca walcze z moim Mondeo 1.8tdci 2007r. Auto odpala i gaśnie po sekundzie. Odpala i nie gasnie po kilku próbach 4-10 razach. Za pierwszym razem zawsze odpala ale gasnie po sekundzie na zimnym silniku, Jak próbuje odpalić drugi raz to tylko kreci, po ilus próbach odpali i nie zgaśnie. Raz sie tylko zdarzylo dwa tygodnie temu ze tylko krecil i nie odpalil, laweta na warsztat pojechal, stwierdzili wyciek paliwa przy filtrze paliwa i cofajace sie paliwo. Niby uszczelnili i powiedzieli ze filtr nie byl dokrecony po wymianie i mialo byc ok. Dodam ze 3 tygodnie temu mialem wymienione filtry wszystkie i olej. Po kilku dniach znowu zaczal nie odpalac, pojechalem tam znowu, podlaczyli kompa, zadnych bledow, przy mnie sprawdzal swiece, nie bylo iskry na zadnej swiecy , wiec na 100% mowil ze to swiece, wymienilem a dzisiaj po dwoch dniach znowu odpalil, zaczal sie dławić, dusić i zgasl, za 4 razem odpalil i nie zgasl. Już nie mam siły co to może być... czy jest ktoś w stanie mi pomóc, nakierować? Zawsze jest problem po nocce, przy pierwszym odpalaniu danego dnia. Pozniej tego samego dnia juz odpala bez problemu. Na aku mierzylem miernikiem i mam 12.09V na wylaczonym silniku, na wlaczonym alternator laduje dobrze , 13,6V pokazuje.
|