Odp: Mocne ściąganie w prawo/lewo, zależnie od nachylenia jezdni
Mam takie objawy w starym aucie(23letnim).Zatarte gorne łożyska mcphersonow.Jak skręcisz w prawo to ściąga w prawo jak w lewo to w lewo.Ale ty masz auto z 2013?
Inny temat to opony.W nowym aucie tuż po zakupie też mi ściągało na oponach mich.lin prim.cy 3(bieżnik skośny).Jak zmieniałem na zimowe kierunkowe (jodełka czy jak kto woli litera V)jechał jak po sznurku.
Jeszcze inny temat to z czasów lat 90-tych.Kiedy na przodzie miałem lekko zjechane opony od wew.na skutek złej zbieżności.Kiedyś po złapaniu kapcia wulkanizator załozył odwtotnie opone.I wrzucił je na tył☺Pół auta wymieniłem i ciągle ściągał w jedną stronę.Dopiero jak założyłem nowe opony (akurat też zima) problem znikł.
Wydaje sie ze jezeli twoje auto nie mialo dzwona to nie powinno byc takiego problemu.Kiedys czytalem o błędach w oprogramowaniu wspomagania ale to chyba w mondeo.
A może coś z tylnym zawieszeniem nie tak?(luzy)
P.S.Najbardziej bawi mnie odp.ASO która mnie też spotkała, że jak droga pochylona to auto zjeżdża.Albo że kierownica jest po to żeby ją trzymać, a nie puszczać. ☺
Ostatnio edytowane przez stadar ; 26-10-2018 o 07:17
|