Temat: [S-MAX 2015- ] Wiadomo coś na temat faceliftingu
View Single Post
Stary 26-10-2018, 13:16   #65
gaiden
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Focus RS
Silnik: 2.3
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wiadomo coś na temat faceliftingu

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzieci zsunęły się z fabrycznych podstawek i pas biodrowy zrobił sieczkę w ich brzuchach. Było o tym w innych artykułach.

Latają reklamy Q7, że rabat 50k w tej chwili. Ponoć dealerzy mają jeszcze sporo egzemplarzy z 3.0TDI sprzed WLTP. Niestety w przypadku tego modelu akcyza podbija cenę kosmicznie.
Ja nie zmieniam jeszcze. Nie ma na co się zdecydować. MK2 wnosi jak dla mnie za mało postępu. Inne minivany na rynku mają za słabe silniki, XC90 ma za mało isofoxów a na Q7 nie wyłożę.

...

Vignale można dostać znacznie poniżej 190k "wszystkomające". Mogę na priv się podzielić swoją konfiguracją

Ok, muszę przymierzyć foteliki do xc90.
Polecam za to oglądnięcie testów zderzeniowych xc90 (czy innego dużego suva) vs smax - smax przy uderzeniu bocznym idzie w drzwi, każdy duży suv dostaje w próg - całkowicie inny poziom zniszczeń. Nie wspominam o uderzeniu z przodu, gdzie maski w suvie jest dosyć dużo.
Q7 nie chcę i koniec, jakby nawet 50% rabatu dawali. Strasznie mi się nie podoba. Pod uwagę brałem jeszcze Discovery, ale tam rabat jest śmieszny na poziomie 4% a cena mocno kosmiczna - poza tym nie potrzebuje jego możliwości terenowych a za to się płaci.

Odnośnie s-maxa to problemem jest głównie brak mocy oraz ograniczenia konfiguratora - z zewnątrz powinien być st-line, a środek vignale. Nie potrafię się zdecydować - vignale z zewnątrz te chromy mi się nie podobają, ale za to środek bomba. W st-line jest odwrotnie, środek w cenie vignale a wersja bieda, za to na zewnątrz super.

Ostatnio edytowane przez gaiden ; 26-10-2018 o 13:18
gaiden jest offline   Odpowiedź z Cytatem