View Single Post
Stary 29-10-2018, 07:48   #42
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Auto Świat - wady i zalety Focusa MK3

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Giulietta jeździ lepiej.
Tia... i ma kompletny remont zawieszenia co 20 tys. km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W Fordzie zawias jest stosunkowo trwały.

Bump:
Cytat:
Napisał kopson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie weuek, zombie6 i inni: chyba za bardzo skupiliście się na wadach Focusa. Gdy zakładałem ten temat, to w tytule napisałem też o zaletach MK3, o których wymieniona gazeta również wspomina. Więc podzielmy się się opiniami o tym, co dobrego możemy powiedzieć o Focusach III, zamiast tylko narzekać na nie. A jeśli ktoś uważa, że Ford (w tym Focus) to g...o wort, to pytanie, po co kupił akurat Forda? Powinien go sprzedać i zniknąć z forum, bo Forum Ford Club Polska zrzesza grono miłośników Forda, a nie - jak to podobnie opisał edmun - samych maruderów, pesymistów, narzekaczy i innych "trucicieli".
Wracając do wątku: ja w swoim Focusie chwalę sobie np. podgrzewaną przednią szybę (wciąż rzadkość u innych producentów), świetny układ jezdny i prowadzenie (klasyka Forda), dobre osiągi (1.6 EB 182KM) i charakterystyczny odgłos pracy silnika na wyższych obrotach, dobrą skrzynię (6 biegów), zaskakująco rozsądne spalanie (przynajmniej u mnie) i - wreszcie - otwieraną "normalnie" maskę z kabiny, a nie kluczykiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A Wy jak?
Doceniam, dlatego go kupiłem i dam jeszcze szansę nowemu Focusowi ST. Z tym, że to co zrobili w 1.6 EB z ukł. chłodzenia jest niedopuszczalne...przegrzewanie nie ma tu związku z pałowaniem, jest związane z badziewnością całego chłodzenia.....

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 29-10-2018 o 07:53
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem