Temat: [S-MAX 2015- ] Filtr DPF -wypalanie
View Single Post
Stary 30-10-2018, 23:01   #45
Jarri S-max
ford::average

Imię: Jarek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI EcoBlue
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Filtr DPF -wypalanie

Cytat:
Napisał Monte Rosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój egzemplarz ma silnik 2.0 Diesel 180 KM Powershift. Właściwie to głównie jeżdżę w trasach, ale zdążają mi się okresy (Ok 5-7 dni) ze jeżdżę tylko po mieście i to na dystansie 2-4 kilometrów. Po takim, można powiedzieć bezruchu mam trasę najczęściej po S3 Ok. 300-500 km. Może w tym czasie jest wypalanie filtra, ale od czasu zakupu w połowie września 2018 nie dostrzegłem opisywanych objawów wypalania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ale jak masz regularne trasy to na pewno zdrowiej dla silnika. Ja w długie trasy jeżdżę rzadziej, częściej do ok 50 km, ale też bez regularności (specyfika zawodu), a najczęściej miasto ewentualnie gdzieś blisko miasta; zobaczymy jak to będzie z tym wypalaniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam nadzieję, że nie będzie uciążliwe