31-10-2018, 12:04
|
|
|
ford::average
Imię: Bartek
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1.6 TDCI 110KM
Rocznik: 2009
|
Odp: usuwanie sparowanych telefonów z radia 6000CD
Cytat:
Potwierdzam, że nie da rady. Sęk w tym, że muzyka wymaga obsługi profilu A2DP (stereo bez mikrofonu), a głos połączeń (mono) i mikrofon obsługiwane są przez profil HSP ze wsparciem HFP (żeby przyciski działały do obsługi sparowanego telefonu - jego odpowiednikiem dla audio jest AVRCP).
Ford w tych radiach z BT dawał te zupełnie niepotrzebne* profile, nie dając tych potrzebnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam tak samo w dołożonym przez dealera w pakiecie Parrocie. Więc do muzyki mam dodatkowy adapter BT podłączony przez AUX w schowku.
(*Jako że jestem wrogiem jakiegokolwiek prowadzenia rozmów telefonicznych przez kierowcę, to nie uznaję telefonu w aucie jako cokolwiek innego niż źródło muzyki i / lub nawigacja, dlatego piszę, że "niepotrzebne" HSP i HFP są, a "muzycznych i potrzebnych" A2DP i AVRCP brak).
|
ja się dołączę do dyskusji: możesz podać namiar na ten adapter BT i jak go przez AUX w schowku połączyłeś?
|
|
|