Tak czytam Panowie i jako obserwator I laik ja to widzę tak :
Już niezależnie kto chipuje.
Jeżeli po odczytaniu mapy okaże się, że można wgrać gotowca bo ten silnik ma bardzo podobne parametry do tego " gotowca " czyli wcześniej zrobionego indywidualnie silnika , po wgraniu wykresy, hamownia i wszystko inne będzie ok to cena za gotowca powinna być niższa bo przecież ten gotowiec gdy był strojony pod dany samochód , np rok temu, już na siebie zarobił.
Jeżeli trzeba kombinować i tworzyć mapę od nowa To cena powinna być wyższa, taka jak jest w cenniku.
Tunerzy znani na forum znają się na rzeczy i dla mnie osobiście, jeżeli mój silnik byłby bardzo podobny do tego gotowca, mógłby dostać gotowca i by mi nie przeszkadzało ( nie jeżdżę jak kolega Latar max speed
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żebym wymagał idealnie, w ciul idealnie zrobionej mapy , co by dziury w tłoku nie zrobiło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Dla mnie tutaj kolega Edi trochę na wyrost szuka nie wiem czego ( bez urazy Edi) .
Jeżeli masz zastrzeżenia to umów się na reklamację i Heko za darmo wgra ci 800 Nm przy 1100 obrotów, tylko że twój silnik długo nie wytrzyma , ale przynajmniej będziesz zadowolony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli chcesz uzyskać podobny efekt ( bezpieczny dla silnika ) , ale po 4 godzinach pracy tunera bo wtedy będziesz spełniony to moim zdaniem to jest bez sensu.
Jeżeli chcesz moment przy innych obrotach lub coś podobnego to umów się na wizytę i w ramach reklamacji Heko ci to zrobi , ja nie wiem w czym problem.
350 km to nie tak dużo, niektórzy na grzyby tyle jeżdżą lub na weekend pochlać w góry.
Jesteś kolega pierwszym , który się skarży na "Kraków " więc to tez o czymś świadczy. A o tym , że "Kraków " chyba dobrze robi , skoro od lat tam ludzie jeżdżą i chwalą .
Więc w skrócie to za gotowca powinno być trochę taniej , ale z drugiej strony to tuner nie wie czy podejdzie gotowiec do danego samochodu i na dany dzień np zamiast 6 samochodów to umówi 2 .
Nikogo nie bronię bo nie miałem do czynienia z chipami, pisze jako subiektywny obserwator wątku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z jednej strony każdy by chciał mapę pod swój silnik, ale z drugiej strony skoro można wgrać mapę z identycznego silnika to po co robić nową?
No wszystkich nie da się zadowolić.
Najciekawsze jest to , że znani i doświadczeni tunerzy na forum ( każdemu o których mowa bym zaufał) , mają trochę odmienne zdanie w niektórych tematach .
Wiadomo , że każdy zarabia na swój chleb , ale laik jak ja czy Edi może mieć mieszane uczucia czytając różne opinie znających się na rzeczy i polecanych ludzi .