Cytat:
|
Witam
panowie sprawa wygląda następująco. Wczoraj zaświecił się check engine, który nie generował żadnych problemów podczas jazdy. U mechanika dowiedziałem się, że to błąd z EGR. Po skasowaniu i przejechaniu około 50 kilometrów ponownie wyskoczył check engine. Co z tym fantem zrobić? Wymieniać na nowy, czyścić czy zaślepic?
|
Jest tutaj sporo tematów o EGR wiec pozostaje Ci tylko siąść i przestudiować wszystkie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. miłej lektury.
Miałem takie same zjawiska jak Ty, z tym wyjątkiem że po skasowaniu błędu check engine nie zaświecił się do teraz, a przejechane mam już chyba z 300 km od tamtego zdarzenia. Ja zrobiłem jeszcze tak po skasowaniu błedu, że przez około 4 km cisnąłem (na rozgrzany silniku) do 4,5 - 5 tysięcy obrotów na 2 i 3 biegu na prostej drodze. Później przez kolejne 4 km na drugim biegu utrzymywałem obroty silnika blisko 3 tysięcy obrotów. Ktoś tutaj napisał, że zawór EGR do 3 tysięcy obrotów jest otwarty, a po przekroczeniu 3 tysięcy zamyka się, i do komory spalania wsysane jest już tylko samo czyste powietrze.
Może spróbuj od tego co opisałem.