Cytat:
Niestety rynek patologiczny u nas. Ludzie mający fajne 3-4-5 letnie auta do sprzedania nie mogą ich uczciwie sprzedać, bo odkręcane, ulepiane, importowane są tańsze. Jest na to przyzwolenie społeczne. Jakby normą się staje, że akceptujemy odkręcane liczniki oby wsiąść do wielkiej fury na którą nas nie stać. Kurde co za kraj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Chyba najlepsze podsumowanie.
Chociaż myśle ze akurat 3-5 letnie auta to jednak można sprzedać bez problemu. Ale już 8-10 letnie mało kogo kusi swoją historią.
Moje doświadczenie z kupowania aut z Niemiec od handlarzy nie są tak drastyczne, w szczególności zawsze kupowałem trochę (albo i sporo) drożej niż typowa cena w PL. Jedno kiedyś w zasadzie świadomie kupione w miarę tanio do zajeżdżania, zanim dojechałem do domu zapaliła się kontrolka silnika... co ciekawe ostatecznie wcale nie wygenerowało dużych kosztów przez kolejne lata i jeździ w rodzinie do dziś.
Kiedyś dawno temu, mechanik przy jakiejś naprawie usłyszał „szum w skrzyni” i zaproponował żebym sprzedał szybko, a on doraźnie nasypie trocin. Szuja, ale fachowiec dobry, skrzynia padła cztery miesiące później...