Cytat:
|
Strasznie irytują mnie tacy ludzie, którzy zwyczajnie nie pasjonują się motoryzacją i kiepsko się znają na tym czym się zajmują, ale wypowiadają się z pozycji autorytetu.
|
A tak na serio.
Czy naprawdę uważasz, że mechanik w ASO jest chociaż uprawniony aby dokładnie grzebać w takiej dokumentacji?
To i tak cud że trafiłem na takiego, z którym można było porozmawiać i było widać, że nie idzie tam odbębnić tylko te swoje 8-12 godzin pracy w zależności o zmiany.
Jakbyś chciał dokładnych (i oficjalnych) informacji to przecież wiesz gdzie takie informacje są.
A wszystkie inne informacje w necie to są
a) informacje nieoficjalne (mimo że mogą być potwierdzone)
oraz
b) informacje od kogoś kto coś już coś takiego zrobił (czytaj zmienił soft i potwierdził że to działa) gdzie wciąż musisz wierzyć w to co ten gościu napisał
lub też
c) jedziesz sam do takiego gościa który na necie twierdzi,
że to zrobił i on robi Ci to samo i jesteś drugim który potwierdza że jest to możliwe.
Nie ma żadnych "oficjalnych" informacji, że zmiana ze 150KM na 182KM to jest tylko soft. Widziałeś kiedyś jakiś public announcement od Forda, że:
Szanowni Klienci
Chcieliśmy tylko was oficjalnie poinformować, że wasze 1.6EcoBoost i 1.5 EcoBoost w waszych Fordach Focusach które mają 150KM, to tak naprawdę mogłyby mieć 182KM gdybyśmy nie chcieli po prostu zarobić więcej na tych "mocniejszych" wersjach przez możliwość dopłaty, bo jedyne co was ogranicza w waszych 150-konnych wersjach aby mieć 182 kunie, to oprogramowanie które wam wgraliśmy do waszego samochodu.
Z uszanowaniem
Wasza ukochana autoryzowana stacja obsługi pojazdu w Rzeżączkach Górnych
Tyle od gościa usłyszałem, tyle potwierdziłem. Powiedział mi tylko, że baza już była.