Cytat:
|
Masz błąd tylko jednego kata czy obu ?
Diagnozowanie sond na bazie odczytów z forscana to wróżenie z fusów, zacznijmy od tego że FORD nie udostępnia wartości serwisowych więc wszystkie teorie na temat odczytów są spostrzeżeniami ludzi. Ja postrzegam blondynki za atrakcyjne ty za głupie.... Tak samo można postrzegać odczyty sond.
|
Tak jak pisałem wcześniej, błędy wyskakują naprzemiennie, dotyczą obu katów. Owszem, są to spostrzeżenia, ale wg mnie na tyle trafne, aby przyjąć je za poprawne. Prawdopodobnie jak zostanę postawiony pod ścianą i będzie mnie czekać zabawa z regeneracją kata to będzie temat sprawdzenia i ewentualnej wymiany w układzie zapłonowym oraz diagnostycznym sond.
Bump:
Cytat:
|
Nie koniecznie. Na skp może być jeszcze pozytywny a dla pcm już nie. Zauważyłem że check zaswieci się gdy napięcie na drugiej sondzie (zs kątem) przekroczy 0,8V.
|
To samo miałem w Lancerze - błąd kata, a wynik na SKP czysty jak łza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety, w mondeo już tak pięknie nie jest, balansuje na granicy dopuszczalności, dlatego zaryzykuję wodorowanie. Jeżeli poprawi wynik spalin, który będzie się utrzymywać, wówczas jest to alternatywa do podkładek i ewentualnej zabawy w naprawianie katalizatora.