View Single Post
Stary 06-11-2018, 13:38   #51
mariotd
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk4 Liftback
Silnik: 1.6 Ti-VCT (88 kW / 120 HP) + LPG BRC
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: błąd P0420 jak usunąć

Cytat:
Napisał lukaszooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Eroo 4 czyli na jednym kacie ma te same problmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega ma klasyczny problem, zakłada że wszystko jest sprawne. Silnik, sprawny, sondy sprawne, katy zapchane a winny temu jest sąsiad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O, to bym somsiada dojechał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiesz, gdyby mój problem był odosobniony... a jest taki, jak wiele tutaj na forum. Z pamięci mogę dodać, że ktoś podczas wymiany kata uzyskał info, że ori kat ma wkład ceramiczny(?), który jest o wiele słabszym materiałem niż obecnie montowany. Po wymianie na zamiennik Euro 5 wszystko wróciło do normy.

Nie jest to mój pierwszy samochód, a tym bardziej pierwsza walka z chceckiem i błędem katalizatora, dlatego od strony silnika zostało wszystko zweryfikowane i naprawione (m. in. wypadanie zapłonów). Tak jak pisałem wcześniej - to była prawdopodobnie "truskawka" na torcie, która doprowadziła to zgonu katalizatora. Liczę się z tym, że czeka mnie jego wymiana/regeneracja oraz kompletna wymiana układu zapłonowego + wymiana sond. Do ASO nie mam zamiaru z tym tematem jechać, wolę wydać parę groszy na wodorowanie (które może będzie mieć jakiekolwiek pozytywne skutki względem wizyty w tym para-warsztacie), mechanika mam zaufanego, który sprawdził silnik na wszystkie możliwe strony.. a niestety nie mam namiaru na zaklinacza fordów, który wymaca jakiś inny problem niż po prostu wykończony katalizator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mariotd jest offline   Odpowiedź z Cytatem