Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0TDCI
View Single Post
Stary 07-11-2018, 12:26   #535
adam127777
ford::advanced

Imię: Adam
Model: Mondeo MK5 STL / Kuguar STL
Silnik: EcoBiust R7 3.0 365 KM ;)
Rocznik: 2017 / 2021
Domyślnie Odp: Spalanie TDCI

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja od zawsze lubiłem diesle i tyle. Miło jest tankować co 850-900 km w przypadku Mdo MK5 często traktowanego batem po du...ie.
Jeszcze do tego się odniosę, dyslami głównie jeździłem służbowymi i jeździło się dobrze ze względu na duże Nm właśnie, odkąd popularne stał się turbo beny ten argument odpadł. Fakt że słysząc o problemach z kołami dwu-masowymi, wtryskami, DPF'ami,, niedogrzanymi silnikami zimą itp, zdecydowałem się jak zawsze na benzynę - być może w MK5 nie było tego problemu, być może kupując nowy samochód wtryski i koło dwu-masowe nie byłyby moim problemem. Uważam że do śmigania po mieście disel się słabo nadaje, na trasę OK. Jest jeszcze jeden problem chciałem automat, PoweShift'a jakoś Ford po dużych problemach za wielką wodą zastępuje standardowymi hydrokinetykami.

i to tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
adam127777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem