Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 09-11-2018, 09:03   #1650
fancomp
ford::average

Imię: Adam
Model: S-Max
Silnik: 2.0 EB (240KM)
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

Ja ***. Przepraszam, ale będę niegrzeczny. Zawsze trafi się ktoś z dieslem kto zaczyna ze swoimi wywodami na temat wyższości TDCi. Człowieku masz wspaniały samochód, jesteś najmądrzejszym Polakiem i najsprytniejszym, wiesz co jest najlepsze dla każdego przyszłego posiadacza samochodu - tylko ON. Bo mniej pali, to najważniejsze. Janusz !
Była w miaję przyjemna i kulturalna rozmowa, chociaż nie całkiem na temat spalania EB, ale trafi się ... Zawsze tak tu jest ... Proszę nie przyrównuj wszystkich do siebie.
Nie jestem półgłąbem abym ***** autostradami ile wlezie. Po pierwsze mam rodzinę na pokładzie - dzieciaki i szacunek do życia, po drugie przestrzegam przepisów (od lat bez punktów i mandatu). Widzę poza granicami kraju naszych rodaków jadących tam, gdzie trzeba autostradą przepisowo 130 km, ale wstarczy tylko że wjadą do Polski, to im sie rozum wyłącza i droga szybkiego ruchu z ograniczeniem do 110 km staje się super autostradą, gdzie brak ograniczeń.
Nie mam potrzeby puszczania się za nikim na autostradzie. Mi prędkość 120-130 km wystarczy. Ucinam dalej dyskuje na temat spalania diesla.
Jeśli znajdzie się chętny to prosze komentarze swoje zostawić na temacie "Mam TDCi i mam takie spalanie ..."
Przy mojej jeździe mam spalanie w EB jak napisałem. W mieście do 13L zimą, srednia całoroczna (10,6L). Przy poprzednim samochodzie (ON) było 10L (miasto) średnia całoroczna (8L). Benzyna pali więcej, ale ... wolę benzynę.

Ostatnio edytowane przez jvc ; 09-11-2018 o 09:38
fancomp jest offline   Odpowiedź z Cytatem