Cytat:
|
Ja również dziś zostałem zaproszony do serwisu na akcję serwisową. Mam mieszane uczucia. Pani która zapraszała zapewniała że to nie będzie mieć wpływu na osiągi silnika. Niestety kierownik serwisu potwierdził moje obawy..Przyznał że Ford informuje serwis że soft powoduje obniżenie mocy silnika o nieokreśloną ilość KM..bo oni sami nie są w stanie powiedzieć o ile..Na dzień dzisiejszy nie mam ochoty jechać tylko po to żeby mi wgrali przypominacz który obniży wartość i spowolni foczke do roli muła..tylko dla ich świętego spokoju gdybym sam nie zauważył zużycia sprzęgła. A dodam tylko że mój przebieg to 27 tyś od zakupu w salonie. Więc do zużycia sprzęgła to jeszcze parę ładnych lat mi brakuje przy moim rocznym przebiegu.
|
Ja też mam minimalny przebieg, 18 000 po 3 latach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I też niezbyt ufam tej zmianie.
Z drugiej strony, jak można wprowadzić ograniczenie mocy w aucie, które ma mieć taką a nie inną moc? Przecież to bez sensu. Czyli co, mogą mi zrobić 100 KM, bo coś się tam przez ich błąd bardziej zużywa?
A może to obniżenie mocy jest chwilowe? Tzn. jeśli dochodzi do uślizgu, komp zmniejsza moc, a tak to jest tyle KM, ile ma być.
W każdym razie jeśli okazałoby się, że ze 150 KM robią mi 120 KM, to jest podstawa do wejścia na drogę sądową, bo ja kupiłem auto o określonych parametrach.
A to, że coś źle zaprojektowali, to ich problem. Niech wymieniają sprzęgła, a nie zmniejszają moc.