Nie ma żadnego obniżenia mocy po tej akcji, chyba że ktoś ma chipowany silnik to może wrócić do wartości fabrycznej.
Bump:
Cytat:
|
Ja również dziś zostałem zaproszony do serwisu na akcję serwisową. Mam mieszane uczucia. Pani która zapraszała zapewniała że to nie będzie mieć wpływu na osiągi silnika. Niestety kierownik serwisu potwierdził moje obawy..Przyznał że Ford informuje serwis że soft powoduje obniżenie mocy silnika o nieokreśloną ilość KM..bo oni sami nie są w stanie powiedzieć o ile..Na dzień dzisiejszy nie mam ochoty jechać tylko po to żeby mi wgrali przypominacz który obniży wartość i spowolni foczke do roli muła..tylko dla ich świętego spokoju gdybym sam nie zauważył zużycia sprzęgła. A dodam tylko że mój przebieg to 27 tyś od zakupu w salonie. Więc do zużycia sprzęgła to jeszcze parę ładnych lat mi brakuje przy moim rocznym przebiegu.
|
Po akcji osiągnąłem 240 km/h licznikowo, nie ma żadnego muła, nie wiem skąd się biorą te plotki o rzekomym obniżaniu mocy ???!!! Soft ma wykrywać uślizg sprzęgła i tylko w tym momencie obniżać moc !!!