Cytat:
|
A dlaczego bez marek premium? Nie bierzemy pod uwage zawieszenia, dupoluksusow czy innych premium ficzerow. Silnik 2.0 turbo to nie jest nic premium. Po prostu w Fordzie to nie jedzie jak mogloby i wytlumaczenie ze to nie bawarka jest na naciagane.
|
Ale bieżemy pod uwagę skrzynię i np. opory powietrza. Waga samochodu też ma znaczenie. W markach premium jest więcej materiałów lekkich w konstrukcjach. Np w Audi jest troche inny program do skrzyni biegów niż w Pasacie. Nie jestem tu specjalistą od tuningu, tylko patrzę na pliki binarne i ich wielkości oraz nagłówki są różne więc chyba jest to coś innego. Chyba logiczne jest że porównac trzeba odpowiednia półke i klasę samochodów. Nie sprawdzałem osobiście, ale info od osób jeżdżacych tymi autami, ten sam silnik (TFSI) i skrzynia w Audi i VW jednak powoduje że Audi jedzie inaczej i ... podobno pali więcej niż Pasat.
Bump:
Cytat:
|
Oczywiście, są i takie auta że kilka tysięcy Ci nie pomoże. Ale w większość aut wymienisz turbinę i dmumas za 4000 max. To wydatek na 10 lat (200 tyś km). W tym czasie zaoszczędzisz na paliwie kilkanaście tysięcy. Dziwne, ale po 200 tyś jak nic wydasz 4000 PLN za remont skrzyni automatycznej (pomiając dodatkowe 2000 PLN kosztów eksploatacjyjnych związanych z wymianą oleju) - i nie widzę aby ktoś z tego powodu się użalał. Problemy turbo, dwumasu w dieslach są aktualnie wyolbrzymiane i używane w celach marketingowo - propoagandowych. Zobaczymy co będzie z GPF i turbinami w benzynach (oraz samą trwałością jednostek silników benzynowych). Koszty też się pojawią i niesttey ale nie będzie rekompensaty z tytułu oszczędności w paliwie. Tak, że proponuję odłożenie porównania na klika lat, kiedy trochę lepiej 'poznamy' TSI, EB, THP itd. i ich koszty eksploatacji
Bump:
Może lały Ci wtryski? Wrzucałem już na forum zdjęcie aktualnego przebiegu dla mojej jazdy 80% po po mieście. 40 tyś zrobione, średnia 35 km/h, średnie spalanie 6.5 litra/100km. Gdybym non-stop jeździł autostradą to średnie spalanie byłoby w przedziale 6.5 - 7.0 l/100 km (tylo to auto bierze przy 140 km/h)
|
Przy spalaniu nie liczy sie tylko sam silnik. Patrzecie na samochód. Ja jeździłem "autobusem". Jak wiał wiatr z boku to spychało mnie z drogi, więc na spalanie 8L ma wpływ współczynnik CX.
A co do turbo, nie chodziło mi o koszty jakie sie ponosi. To jest normalne. Ma się samochód to trzeba o niego dbać. Jeden skneruje inny nie. U mnie geometria padła z powodu jezdy miejskiej. Powszechnie wiadomo że należy "wypalić" tę sadzę z turbiny. Więc samochód powinien często "latać" poza miastem. Ja nie robię swoim Fordem dużo - około 20 tys. rocznie.
Może skończymy temat spalanie TDCI kontra EB, bo widzę że znów się zaczyna niepotrzebne zaśmiecanie ...