View Single Post
Stary 10-11-2018, 21:43   #204
adamjoker
ford::average

Imię: Adam
Model: Kuga Tit AWD
Silnik: 2.0D 136KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jaki interfejs ELM - dla Forscan i ELMConfig

Mam co prawda Kugę I ale silnik ten sam.
Mam interfejs iCar3 BT VGATE, łączę się z nim chińskim radyjkiem Dicola Model Name: XRC7119P.
https://www.aliexpress.com/item/Andr...27424c4dZWm3iR
Wykorzystuję to do podglądu stanu DPF, od czasu do czasu sprawdzam czy są błędy, nic poważnego.
Niestety nie da rady połączyć się za pierwszym razem, zwykle 3-4 razy muszę próbować się połączyć. Jak już się połączę to po pewnym czasie zrywa połączenie. Muszę ponownie się łączyć.
Zastanawiam się nad kupnem Viakena. Myślę że dla mnie STN1170 będzie w zupełności wystarczające, nie muszę chyba dopłacać drugie tyle do wersji STN2120. Tylko czy wybrać wersję BT czy WiFI. Czy ktoś z Was porónywał te dwie wersje? Jak wygląda sprawa łączenia się z WiFi, jeśli radio przez WiFi łączy się z HotSpotem z telefonu? Czy może połączyć się z dwoma HotSpotami? A może problem jest w radiu i telefonie? Bo telefon też przez BT łączy się z radiem (zestaw głośnomówiący). Może iCar3 działą dobrze, a rozłącza się przez telefon łączący się z radiem?
Przepraszam za chaotycznego posta, ale mam mętlik w głowie.
Może ktoś ogarnięty podpowie mi co z tym robić. Z góry dziękuję.

Ostatnio edytowane przez adamjoker ; 10-11-2018 o 21:45 Powód: Uzupełnienie postu
adamjoker jest offline   Odpowiedź z Cytatem