Temat: [Ogólne] Lpg w 1.5 Ecoboost
View Single Post
Stary 11-11-2018, 15:32   #182
Waldemarros
ford::average

Imię: Waldi
Model: Ford Edge Sport
Silnik: 2.7 EB @ 320 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Lpg w 1.5 Ecoboost

Cytat:
Napisał pike Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na tą instalacje można mieć 5 lat gwarancji, która kończy się praktycznie z rozszerzona gwarancja samochodu. Zakładałem że jeśli instalacja zwróci się po 50 tys to reszta to już tylko na plus. Mój stary Mondeo ma w tej chwili 230 tys. Ale to diesel. Rzeczywiście nie wiem co się stanie z silnikiem zasilanym gazem po 10000 tys. Dzisiaj powinienem mieć więcej informacji z salonu, chociaż mój handlowiec generalnie nie poleca sugerując że po dotarciu spalanie powinno spaść do 8 litrów.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Z własnych dotychczasowych doświadczeń z LPG - z silnikiem nic się nie stanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miałem instalacje gazowe w 4 samochodach, w tym Toyocie Yaris 1,33 VVTi 100 KM (BRC sekwencyjna). Każdym z tych samochodów zrobiłem od 70 do 100 tys. km na gazie i żadnych usterek nie było - instalacje każdorazowo BRC strojone na hamowni.
Aktualnie do mojego Focusa poszukuję warsztatu, który podjąłby się montażu instalacji gazowej po chiptuningu - chętnych niestety brak, a nie interesuje mnie powrót do parametrów silnika z przed chipa
Waldemarros jest offline   Odpowiedź z Cytatem