Cytat:
|
Czy to możliwe żeby elm327 porostu się uszkodził. Ostatnio podłączyłem elma forscanem skanuje i wyskoczył na liczniku usterka silnika. Forscan wywalił chyba wszystkie możliwe błędy. Auto nie odpalalo. Odłączylem aku i usterka silnika zniknęła auto paliło normalnie. Dziś to samo kilka razy ale odłączylem aku i wykasowałem resztę błędów autocomem.
Zegary miały poprawione zimne luty auto śmiga normalnie.
Błędy to ABS, esp, czujnik przepustnicy, skrętu. Mam wrażenie że kabelek robi takie zamieszanie. Przyznaje to chinol prosto z chin
Wysłane z mojego U20 przy użyciu Tapatalka
|
Miałem dziś identyczny problem tylko że podczas odczytu z elmconfing forscan działa normalnie a kabel od viakena nowy.
Zrobiłem 3 skanowania bmc przez elmconfig jedno przy wyłączonym zapłonie i nie było błędów a dwa razy na włączonym i to samo masa błędów i nie mogłem odpalić auta. Czy przy elmconfing mam mieć włączony zapłon?
Wyskoczył mi komynikat że mam aku rozłądowane, czy mogłem coś uszkodzić? Nie wywala żaden check engine auto działa normalnie.
ForScan nawet po odłączeniu aku wywalił mnóstwo błędów a program od delphi nic nie pokazuje.
Robiłem to pierszy raz i się wystraszłem szczerze.