View Single Post
Stary 13-11-2018, 23:19   #105
ignas
ford::advanced

Model: Focus III Kombi
Silnik: 1.6L Duratec Ti-VCT (123PS) - Sigma [PNDA]
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Jaki interfejs diagnostyczny OBD?

Cytat:
Napisał Hooch180 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał ignas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie FORScan Lite ma jakieś ograniczenia w stosunku do Torque Pro, więc raczej i tak go kupię, żeby za każdym razem nie latać z kompem.
Nie nie ma. FORDScan Lite działa z Fordami 100x lepiej niż Torque Pro.
Utkwiło mi w pamięci (błędnie), że FORScan Lite ma możliwość odczytywania w danej chwili tylko jednego parametru (PID), ale rzuciłem okiem na porównanie wersji i wynika z niego, że owe ograniczenie dotyczy aplikacji FORScan DEMO - po prostu źle zapamiętałem.
Jak tak patrzę na to zestawienie, to myślę, że FORScan Lite chyba mi wystarczy - chcę mieć program, który w razie awarii auta (przy braku dostępu do kompa) poprawnie odczyta błędy (ew. je skasuje) i zarejestruje odczyty wybranych parametrów - najlepiej jak "oscyloskop" w Windowsowym FORScanie (z tym ostatnim pewnie może być kłopot).
Co to jest "output control", którego nie ma w wersji Lite?

Tak sobie myślę, że będę musiał pobawić się tym programem, żeby w razie awarii auta wiedzieć jak funkcjonuje i nie skupiać się na "rozgryzaniu" aplikacji tylko na meritum.
ignas jest offline   Odpowiedź z Cytatem