View Single Post
Stary 15-11-2018, 13:47   #8
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Co wywolało remont silnika przy niskim przebiegu

Cytat:
Napisał trabka123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, spokojnie, rozmawiamy,
Serwis to był BoSha a nie szwagra, daje gwarancje na części i robociznę, auto sprawne póki co, wiec jakos stresu nie mam, ale mierzi mnie to trochę....
rozrząd mógł być wymieniony bo skoro rozebrali ssilnik to przy okazji już go wymienili lub już nadawał się do wymiany. Myślałem że może sie zerwał lecz gdyby pasek się zerwał to tylko cud by musiałby żeby silnik można było wyremontować, może więc poszła uszczelka pod głowicą, stąd utrata mocy, ale chyba wtedy nie wymienia się głowicy.. nie wiem dywaguje ...

Głowicę wymienia się jak ma mikropęknięcia na skutek przegrzania...sugeruje mi to problemy z układem chłodzenia jak w 1.6 EB......co jak najbardziej mogło mieć miejsce choćby z powodu nagłego wycieku z badziewnego zbiorniczka płynu chłodzącego czy też rurek o tragicznej trwałości i braku wskazania tego faktu na wskaźniku temperatury ! To jest cały łańcuszek, który prowadzi do przegrzania na skutek niebywałych zaniedbań Forda.....

Bump:
Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja nigdzie nie pisałem, że to szwagier wymieniał.
Mówię tylko, że awarie 1.6EB i uszczelki pod głowicą mają mało wspólnego z Focusem z silnikiem 1.6benzyna (nie EcoBoost).
W 1.6 EB wymienia się cały silnik lub głowicę zazwyczaj, nie jest to tylko uszczelka....cała głowica jest popękana !

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 15-11-2018 o 13:53
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem