Witam Wszystkich !
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To znów ja ... niestety nie mogę kupić auta od ponad miesiąca. Oglądałem już naprawdę wiele aut i niestety póki co trafiłem na same nie zbyt dobrze utrzymane egzemplarze . Nie czepiam się rys , otarć parkingowych a nawet mogę kupić auto z np. dwoma elementami do malowania bo wiem , że to auto używane i nie da się kupić za 20-22 tysiące igły bo takie nie istnieją. Zresztą oglądałem już naprawdę wiele samochodów i wiem , że nawet osoby prywatne kłamią na potęgę byle by wcisnąć auto kupującemu. Kilka dni temu oglądałem VW Passat B6 za 24 tys z 2007 roku i to co zobaczyłem na żywo obrzydziło mi niemiecką motoryzacje ale wiadomo to pewnie ja miałem pecha i trafiłem na zajechany egzemplarz bo znajomy ma B6 i wygląda jak nowy w porównaniu do tego co ja oglądałem. Jednymi słowy zaopatrzyłem się już dawno w czujnik lakieru i on potrafi " uratować " . Passat miał w wielu miejscach szpachlę i do tego z pod list na progi sypała się ruda . Środek zajechany . Problemy z sprzęgłem ( dwumasa ) . Mógłbym napisać tutaj całą stronę A4 gdzie ja jako " amator " wychwyciłem wiele wad w tym egzemplarzu ale nie chcę o tym pisać. Chciałem tylko zaznaczyć , że nie szukam tylko Focusa a wiele innych aut i kupię to co po prostu będzie w lepszym stanie.
Co do blacharki , korozji. Szczerze ? Nie chce już mi się słuchać o fordach które gniją w oczach i z roku na rok ruda je zjada bo oglądając kilka passatów , golfów 5 gdzie każdy zachwala Niemiecką pancerną motoryzacją śmiem twierdzić , że siostry focus z 2007 roku sprowadzony z Belgi bije na głowę te auta pod względem blacharki. Fakt ja może trafiłem na zaniedbane egzemplarze ale też chciałbym zaznaczyć , że takie mi się trafiły do oglądania i nigdy nie szukam samochodu z niższej półki cenowej.
Aktualnie u mnie stoi taki Focus :
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-C...202bc;promoted
Totalnie bieda wersja ale fajny rocznik 2010 i pewnie stąd ta cena bo normalnie gdyby wyposażenie było bogate pewnie cenił by się koło 25 tysięcy minimum. Aczkolwiek widziałem to auto na żywo i zastanawiam się nad nim. Cena do negocjacji . Z tym , że to typowy golas.
Ogólnie nigdy bym nie pomyślał , że tak ciężko kupić auto i , że ludzie tak oszukują i chcą za wszelką cenę sprzedać auto zachwalane przez nich jako " perełka " . Nie jadę już dalej niz 50 km po auto bo stwierdzam , że to nie ma sensu. Dwa razy byłem po samochód ponad 100 KM w jedną stronę i możecie mi cisnąć , mówić , że jestem idiotą ale nigdy w życiu nie jadę już oglądać auta 100 km w jedną stronę bo przez telefon każdy będzie zachwalać i mówić , że się nie rozczaruje a na żywo w wielu miejscach 1500 um lakier i auto zajechane. Byłem dwa razy taki dystans i podziękuje. Dlatego szukanie auta w promieniu 50 km nie jest łatwe bo niby tych aut jest bardzo dużo ale jak szuka się konkretnego to jest ciężko. Tym bardziej , że szukam konkretnych polecanych silników czy to w audi , vw czy to w fordzie . Focus interesuje mnie tylko po liftingu .