View Single Post
Stary 16-11-2018, 19:56   #85
Tomek1990
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Brak
Silnik: Brak
Rocznik: Brak
Domyślnie Odp: Ford Focus MK2 ( kilka pytań )

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak słyszę albo widzę, że jakiekolwiek kilkuletnie auto "nie miało ani grama rdzy", to już wszystko wiem o właścicielu - będzie zadowolony z czegokolwiek.

Focus mk2 nie jest słabym autem dla kogoś, kto "leje, wsiada i jedzie". On jest słabym autem dla kogoś, kto się autem regularnie zajmuje, dba o nie (spędza sporo czasu w garażu) i chciałby się cieszyć z dobrze zaprojektowanych rozwiązań. A w tym aucie są tylko rzeczy, które udały się przypadkowo (zawieszenie, easy fuel). Niestety, tych nieudanych jest nadwyżka. To mnie niemiłosiernie irytowało przez 4 lata, aż się cierpliwośc skończyła i powiedziałem: Basta!

Fakt może przesadziłem z powiedzeniem " nie było grama rdzy " bo ruda już jest np. na łączeniach , belce i innych elementach i racja nadużyłem tego zwrotu. Ale naprawdę widziałem to auto ( lagunę ) na podnośniku i jak już nie napiszę , że grama rdzy nie było tak napiszę , że nie widziałem tak zdrowego podwozia w aucie tylu letnim gdzie ja ostatnio oglądałem passata z końcówki 2007 roku i był zgnity . Tzn ruda już go ostro chrupała. A jak wiadomo jakby zestawił lagunę z passatem b6 to by mnie zabili , że ****o z passatem porównuje.

Co do Focusa dzięki za opinie. W sumie nadal będę go brać pod uwagę ale jak pisałem tylko po liftingu .

Ale z ciekawości zapytam. Jeśli możesz napisać co Ciebie tak irytowało ? Teraz też fordem jeździsz ? Bo po Twoim obrazku choćby w podpisie można stwierdzić , że jednak trochę " gardzisz " marką ford ?

Ostatnio edytowane przez Tomek1990 ; 16-11-2018 o 19:59
Tomek1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem