View Single Post
Stary 17-11-2018, 09:31   #100
Tomek1990
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Brak
Silnik: Brak
Rocznik: Brak
Domyślnie Odp: Ford Focus MK2 ( kilka pytań )

Ja też jestem tego zdania , że bardzo duże przełożenie na opinie o samochodzie ma to jaki się trafi. Można kupić auto polecane przez Wszystkich i jak kupi się złom to wiadomo jaką opinie się wystawi.

Aby się nie powtarzać. Siostra ma Focusa Mk2 przed liftem i na chwilę obecną choć stać ją na o wiele nowsze auto sama powiedziała , że innego by nie chciała bo wie czym jeździ. Nie psuje się i robi co drugi dzień 100km bez problemu . Nie gnije. Teraz wymieniła sprzęgło , przegląd zrobiony i nic na chwilę obecną nie jest do roboty.

Mam dylemat bo nie wiem co robić. Chciałem dziś jeszcze raz dokładnie przyjrzeć się temu Focusowi z 2010 roku i w razie czego kupić ale zaś odwiedził mnie Ojciec i mówi bym jeszcze poczekał bo może coś się lepszego pojawi w ogłoszeniach .

Tylko , że przeglądam ogłoszenia w dzień w dzień dosłownie kilka razy dziennie mając nadzieje , że pojawi się fajne auto i , że pojadę je oglądać a niestety pomimo , że jest przepełnienie na naszej planecie jeśli chodzi o samochody to w cale tych ogłoszeń sensownych nie przybywa. Bo nie biorę nawet pod uwagę ogłoszeń gdzie w opisie jest " super stan, perełka ! 100 tys przebiegu ! " . W takie i inne ogłoszenia nawet nie zaglądam od handlarza. A jak wejdziecie na trójmiasto.pl czy olx.pl i allegro.pl to zobaczycie , ze 90% ogłoszeń ma taką treść i jest od handlarza. Także wbrew pozorom jest bardzo mało sensownych samochodów .

Bump: Decyzja zapadła. O 13 jadę dokładnie jeszcze oglądnąć tego focusa . Od nowości 1 właściciel . Kupiony w salonie niedaleko mnie. Auto wydaje się pewne. Blacharsko już go widziałem ale dziś dokładniej sprawdzę. Dam znać co i jak.
Tomek1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem