Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 18-11-2018, 09:17   #1006
adamjoker
ford::average

Imię: Adam
Model: Kuga Tit AWD
Silnik: 2.0D 136KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak masz Isudar to od wtyczki do radia wychodzi jeden chincz CCD AVIN.
Co do canbus to na pewno jest potrzebny fakt mam Kuge co jest na platformie FF2 i pisali mi że nie trzeba i faktycznie bez canbus działał ale się uparłem i dokupiłem go i podłączyłem dużo to nie zmieniło doszły mi dwie funkcje podświetlenie przycisków automatycznie po włączeniu świateł i co mnie bardzo zdziwiło ( nawet tego w oryginalnym radiu nie było) po wyłączeniu silnika radio dalej gra aż do momentu otwarcia drzwi.
Mam stację Dicola i podłączyłem ją do kabli po staremu, stałe +12 i +12 po stacyjce. Tylko po wyłączeniu zapłonu nie mogę włączyć radia. Możesz yaris1 podać linka, model jaki canbus kupiłeś? Nie mogę narzekać na tę stację poza tym, że czekając przy wyłączonym silniku nie mogę słuchać radia. Byłbym wdzięczny za podpowiedź.

Bump: Mam jeszcze dwa pytanka do kolegów z "chińczykami".
1. Zrobiłem radio (nie łapało mi stacji, działało kiepsko, ale po podłączeniu sygnału do wzmacniacza działa super - zasięg ok 100 km od nadajnika radiowego) ale.... nie działa mi RDS.
Przy włączonym RDS nic się nie dzieje, wyjeżdżając poza zasięg nadajnika sygnał słabnie, radio zaczyna szumieć i w końcu traci sygnał.
Przy włączonym RDS to jak wyjeżdżam poza zasięg to zmienia mi stację, ale na najbliższą znalezioną częstotliwość. Szuka, znajduje cokolwiek i zostaje na niej.
Czy macie może podobny problem? Czy udało się go rozwiązać.

2. GPS. Co prawda mam szybę grzaną i solarną, ale umieściłem czujnik GPS obok lusterka na wykropkowanym polu i jest w miarę dobrze.
Problem mam z łapaniem fixa. Czasem po dłuższym nieużywaniu fixa łapie mi w miarę szybko - 20-30 sek. A czasem 5-10 minut, przejadę z 10-15 km i dopiero wtedy łapie mi fixa.
Na podglądzie mam widziane 5, 10, 15 satelitów, ale w użyciu 1, 2 i nie może określić położenia. Czy muszę poczekać z jazdą aż złapie fixa? Gdzieś wyczytałem kiedyś, że poruszając się nawigacja trudniej łapie fixa niż czekając w miejscu i określając pozycję satelitów.
A-GPS odpada chyba, bo łączę się z netem przez WiFi, odpalając hotspota w telefonie.
Czy ktoś może też miał takie przypadki i rozwiązał je jakoś?

Ostatnio edytowane przez adamjoker ; 18-11-2018 o 09:29
adamjoker jest offline   Odpowiedź z Cytatem