Cytat:
|
tylko nie wiem czy każdy się nadaję bo mają różne logo producentów samochodów i nie wiem czy będzie współgrać z ford.
|
Powinien działać. Telestart nie komunikuje się bezpośrednio z autem a jedynie ze sterownikiem Webasto w piecu za pomocą W-BUS. Sam sterownik pieca ma już znaczenie, ale centralka Telestart nie. Jak masz możliwość to kup samą centralkę, bez anteny i pilota - będzie taniej, a pilot zakodujesz swój. Trzeba tylko zwrócić uwagę na rozmiar wtyczki.
Cytat:
|
Gdzieś kiedyś czytałem że climatronik powinien przed wyjściem być nastawiany na wysokie temperatury
|
U nas w Mondeo to nie ma znaczenia. Webasto wspólnie i w porozumieniu z GEM same sobie sterują klapkami temperatury i kierunku nawiewów.
O ile się dobrze orientuję to w przypadku Mondeo gdy był tylko dogrzewacz, moża przeprogramować CCC ELMConfigiem i aktywować pełne ogrzewanie postojowe sterowane z Converse+ (montowano pompy wody i tu i tu), a po dołożeniu Telestartu w pełne ogrzewanie postojowe z funkcją zdalnego uruchamiania.
Swoją drogą zrobiłem dzisiaj test swojego Webasto i mam wrażenie, że za szybko skończyło grzanie. Możliwe, że mam już słaby akumulator. W poniedziałek chyba czeka mnie zakup nowego.