Ford Kuga z 2014r., 2.0TDCi 163KM, „automat” PowerShift (PS), przebieg 119.000km z tego moje 9.000km, napęd Inteligent AWD (tzw. "4x4") zakupiony w Niemczech serwisowany w 100% w Fordzie, ale tam nie ma zaleceń wymiany olej w napędach. Moje założenia są takie, iż przy przebiegu powyżej 100.000km chcę wymienić wszystkie czynniki płynne co można, nawet bez zaleceń Forda. Osobiście nie zgadzam się z przekonaniem, iż jeden olej może być na wieczność, owszem mają możliwość przejechania 500.000km na jednym oleju, ale nie 10(20)lat użytkowania.
Argumentów za zmianą olejów jest bardzo dużo, a argument za brakiem zmiany tylko jeden z Forda (Ford nie ma na to procedury), dla mnie to …
Osobiście nie miałem żadnych objawów zużycia części mechanicznych w „napędach”. Wymianę zrobiłem z własnej inicjatywy dla własnych przekonań technicznych.
Olej zużyty z przodu był w miarę klarowny, barwa lekka herbata, na korku magnetycznym delikatny osad.
Olej z tyłu: słabo klarowny, barwa lekko szaro zielona, na korku mniej osadu niż z przodu, kilka małych opiłków metalu.
p. Mechanik stwierdził, iż stan zużytego oleju był „normalny”.
Po wymianie olejów, nie zauważyłem jakieś diametralnej poprawy, ale dla mnie to nie jest argument, iż ja kierowca nie odczułem tego, a wierzę, iż mój mechanizm będzie zadowolony z nowego środka smarnego.
Poniżej, podam, tylko kilka "własnych" argumentów za wymianą:
1.
starzenie czasowe poprzez pracę oleju w ciężkich warunkach. Atmosfera: styczność z powietrzem i niewielką ilością wilgoci z kondensacji powietrza wewnątrz mechanizmu (wentylacja np. dla tyłu znajduje się u góry poprzez wężyki)
2.
drążąc temat oleju w Kudze 1generacji, która miała Haldex 3 lub 4 generacji, Ford nie do końca zalecał wymianę oleju. Inne firmy korzystające z tego Haldexa (np. Volovo) zalecało co 30.000km, zresztą producent Haldexa także co 30.000km. Jak popatrzysz na internecie, co się psuje w Haldexa i jaka jest tego przyczyna, wyjdzie iż główna kwestia to olej.
Owszem w Kudze 2 nie ma Haldexa.
Na internecie mamy wiele informacji w kwestii wymiany olejów, ale „wszystkie” są zgodne trzeba wymieniać, choć by w aspekcie czasu eksploatacji
poniżej link do opisu kwestii oleju, napraw w Haldex
https://www.haldexrepairs.co.uk/ford...r-information/
3.
argument, trochę „głupi”, kupując olej w sklepie w 2018r., patrzymy na opakowanie, a producent podaje data ważności do np. 2020r., wlewamy ten olej do przekładni, użytkujemy itd.itp., na opakowaniu było 2020, a Ford twierdzi, iż jest wieczny, owszem, zaraz ktoś coś skomentuje ten argument, iż to tylko data końcowa sprzedaży, może i tak.
4.
(owszem, to inny olej) po zakupie auta zrobiłem z 1.500km, wymiana oleju w PS miała być za 10.000km, ale pojechałem do mechaników, wymienili na nowy i te samo auto, ten sam „automat” PS zaczął pracować płynniej, spokojniej, po prostu lepiej, a to tylko niby wymiana oleju, gdzie na początku historii tego PS, Ford nie zalecał wymiany.
Argument, za brakiem wymiany
1.
główny, chyba tylko jeden od Forda –
nie ma procedury wymiany, jest jeden wieczny olej.
2.
Koszt roboty, materiałów (ale czy 250zł to dużo przy wartości auta i ewentualnych naprawach)
Sorry, za rozpisanie się w dylematach, ale jakoś tak wyszło przy kawie