Cytat:
|
Zwał jak zwał, nie jestem elektronikiem ale jeśli masz wiedzę to popraw-proste.
|
Po prostu jeśli mechanik Ci tak powiedział, to głównie po to, żeby brzmieć mądrze i (moim zdaniem) skroić Cię na dodatkową kasę wyolbrzymiając problem. Prawidłowo "procesor sterujący napięciem" nazwa się stabilizatorem napięcia, w zegarach musi być przynajmniej 1 bo procesor który siedzi w środku jest zasilany +5V. Nie znam dokładnie budowy płytki i nie mam na wierzchu zegarów więc nie powiem ile dokładnie kosztuje, ale kwota 300 zł wydaje się grubo przesadzona, nawet jeśli to wersja specjalnego przeznaczenia do sprowadzenia zza granicy. Natomiast ja bym się tak nie bawił tylko kupił inny licznik...
Cytat:
|
Licznik masz chociażby na allegro za ponad 500 zl.. wiec?
|
Bierzesz licznik z diesla, anglika, za 150 zł (są, sprawdzałem, ale nie będę sugerować ofert) i przekładasz czarną maskownicę ze swojej europejskiej wersji. Programujesz i gotowe.
Jedyny problem jaki możesz napotkać (pomijając kwestię manualną rozebrania licznika, zdjęcia wskazówek, zdjęcia maskownicy i złożenia tego w odwrotnej kolejności) to przebieg większy niż oryginalny, bo podwyższyć jest łatwo ogólnodostępnymi programami i jest to ładnie opisane, o obniżaniu nikt publicznie nie napisze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja na przykład nie wiem jak to zrobić.