Cytat:
|
Ja miałem ten sam dylemat:
1. Kamera nie może oszpecić auta
2. Dobra jakość nagrań
3. Cena adekwatna do jakości (nie zapłacę tylko za napis producenta)
Wybór padł na VIOFO A119 v2 (teraz dostępna wersja A119S lepsza matrycą i A129 przód i tył).
Jeżdżę od 1.5 roku i jestem zadowolony. Za chwilę będziesz miał dylemat odnosnie wielkości karty. Moja dobra rada, kup taką, która się najbardziej opłaca w danym momencie (cena GB za PLN). Ja uważałem że 128 GB to optimum ale nie była opłacalna. Dobry argument który mnie wyprostował - po co Ci taka duża karta? Jeżeli nie chcesz oglądać z rodziną 8 godzinach filmów z trasy na wakacje, to nie ma sensu.
|
krolikPL dzięki! Super rada, jeśli chodzi o kartę. Też się nad tym zastanawiałem. A jakiej karty używasz teraz? 32, 64 GB?
Drugie pytanie: a jak filmy nocą? Nagrywa wyraźny obraz? Byłbyś w stanie np. odczytać tablice rejestracyjne auta z przeciwka lub przed Tobą?
Bump: ja kupiłem Viofo A129 Duo, tylko jeszcze nie wiem jak ją zamontuję, problemem są wycieraczki (na środku najniżej zbierają) i czujnik na lusterku (żeby kamerą go nie zasłonić).
W mk1 miałem kamerkę B40 zamontowaną na konsoli głównej, w mk2 raczej tak się da więc będę kombinował
poLuz, również dziękuję za rekomendację;
A jak będziesz podłączał zasilanie? Jak czytałem o tej kamerce to ma różne opcje podłączenia, np. tu są wymienione 4: https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-viofo-a129-gps-dual?gclid=EAIaIQobChMIy4yi3bzn3gIV773tCh12ggdzEAA YASAAEgKiZfD_BwE
Myślałem, żeby zamocować ją u dołu szyby, ponad wycieraczkami, ale nie wiem czy za jakiś czas nie odpadnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. np. zimą, jak trochę zmrozi szybę albo przy upale? W zestawie są jakieś dodatkowe taśmy samoprzylepne, pytanie czy rzeczywiście takie dobre?