Panowie jeżdżący Focusami w wersji silnikowej 2.0 TDCi 136KM, ile najwięcej udało Wam się nimi polecieć? Bo u mnie sprawa wygląda tak, ze więcej jak licznikowe 195 i 190 km/h wg. GPS-u nie da rady! Ogólnie auto dobrze się zbiera i do tych 160-170 idzie jednym ciągiem ale później traci zapał. Zgodnie z danymi katalogowymi v-max to 203, więc podejrzewam że wskazówka powinna zatrzymać się przy tych 205-210 km/h a tu taka sytuacja, którą nie ukrywam jestem trochę rozczarowany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodatkowo jeżdżę na 225/40/18 więc wskazania prędkościomierza powinny być też troszkę wyższe, w związku z tym te 195 km/h też może być lekko przekłamane. Macie jakieś pomysły z czego może to wynikać czy też tak macie i jest to raczej standard?
PS. Jeździłem przez jakiś czas Mondkiem MK4 FL 2.0 TDCi 140 KM i szedł 210-215 km/h, więc tym bardziej zastanawia mnie z czego wynika taka różnica, gdzie parametry tych silników są praktycznie takie same...