Temat: [S-MAX 2006-2015] Drgania podczas przyśpieszania
View Single Post
Stary 24-11-2018, 20:07   #30
JaQQbek
ford::amateur

Imię: Maciej
Model: Mondeo mk IV
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Drgania podczas przyśpieszania

Panowie i Panie, od kilku tygodni borykam się z problemem opisywanym wyżej. Podczas przyspieszania mocno drga kierownica. Z przyczepka jest jeszcze gorzej. Akcje podjęte u mechanika to:
Wymiana dwóch półosi kpl.
Wymiana dwumasu
Te akcje zakończyły się fiaskiem. Po tych zabiegach na podnosiku zostały zmienione koła przód z tyłem, wymieniony jeden z wtrysków, filtr paliwa oraz drążek kierowniczy( nie końcówka). Po tych zabiegach drganie ustało.
Zachwycony rezultatami udałem się w długa trasę licząca około 1400km. Moja radość minęła w połowie trasy gdyż drgania wróciły. Nie w takim samym stopniu co poprzednio, są lżejsze, znając życie po kilku setkach wrócą. Najbardziej odczuwalne są teraz przy skręcaniu. Krótka półos była założona nowa do sprawdzenia poprzednich drgań, po nagatywnych wynikach została odesłana do producenta. Koła zamieniłem miejscami mocniejsze dju
ndrgsnia nie wróciły, ale tez nie ustały. 2000km temu była wymieniana na nowa polos z przegubami, Piasta z łożyskiem była wymieniania 5000km temu.
Dwumas przed błędna diagnoza miał najechane 50tys km

Wszystkie naprawy robię na bierząco, robię około 80tys km rocznie dlatego wole mieć sprawne auto.

Mam dwa pytania, czy to możliwe ze wtryski dają takie objawy jeśli nie gdzie
Może być problem ?

Ostatnio edytowane przez JaQQbek ; 24-11-2018 o 20:10
JaQQbek jest offline   Odpowiedź z Cytatem