Temat: [Ogólne] SYNC2 z Polskim lektorem :)
View Single Post
Stary 27-11-2018, 20:07   #33
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: SYNC2 z Polskim lektorem :)

Oczywiście to nie jest żadne wygórowane wymaganie. Jeśli ktoś uważa że mu wystarczy to nie ma problemu. Mnie jednak się marzy system który będzie "kumał" zawsze i wszędzie w Europie - i jestem się w stanie poświęcyć nawet za cenę obsługi w obcym języku - z których największe szanse rokuję j.angielskiemu (wiem że Francuzi i Niemcy zawsze będą protestowali). Na codzień doceniam język ojczysty i jego pielęgnację - ale jest tysiąc lepszych okazji aby to praktykować niż obsługa samochodu, który z założenia kojarzy się z mobilnością. Zwłaszcza w Europie - ruszając z miejsca zamieszkania w mniej niż pół dnia znajdziemy się w obrębie przynajmniej nastu różnych jężyków obcych i gdzie interaktywny system nawigacji w jednym rodzinym języku, traci swoją funkcjonalność w mgnieniu oka. Już nawet nie wspomnę o komunikatach drogowych, ostrzeżeniach czy opisach przy znakach drogowych rejestrowanych przez systemy w pojeździe. No chyba, że ktoś wprowadzi AI i system będzie wszystko płynnie tłumaczył z wykorzystaniem geolokacja.

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 27-11-2018 o 20:11
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem