Cytat:
|
Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest, że 9 na 10 kierowców (dane zaniżone ) kompletnie nie sygnalizuje zamiaru ani nawet już samego manewru (to też jest dobre - włączać migacz w połowie zakrętu).
|
Niektórzy kierowcy (tak jak ty i inni zgromadzeni w tym temacie) aktualizują wiedzę na temat PRD (ja dowiedziałem się po 8-miu latach ile się zmieniło, bo zrobiłem instruktora nauki jazdy, inaczej miałbym to w poważaniu /autentycznie/).
Dziury w szkoleniach (luki i olewatorstwo instruktorów jest delikatnie powiedziane)-założę się o litra najdroższej w swiecie wódki, że twoje
@
kocur
szkolenie na prawko ograniczone było do jazdy (nie jeden dodatkowo został "pokrojony" na godzinach praktyki) , a teorią była książka z bazą pytań dana do domu i żeby było śmiesznie, to po kursie musiała być oddana. Każdy ojciec młodego kierowcy powiada- kiedyś to było, rundka wkoło placu i popatrz... Tatuś ma A, B i T).
Dzisiaj inspektor powiatowy wydziału dróg może przeprowadzić wizytacje na kursie teoretycznym i na kursie praktycznym... Nic to nie daje(!) jak w mieście jest 10-15 ośrodków szkolenia kierowców to inspektor musiałby non stop być w "terenie".
Bump:
Cytat:
|
Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest, że 9 na 10 kierowców (dane zaniżone ) kompletnie nie sygnalizuje zamiaru ani nawet już samego manewru (to też jest dobre - włączać migacz w połowie zakrętu).
|
Niektórzy kierowcy (tak jak ty i inni zgromadzeni w tym temacie) aktualizują wiedzę na temat PRD (ja dowiedziałem się po 8-miu latach ile się zmieniło, bo zrobiłem instruktora nauki jazdy, inaczej miałbym to w poważaniu /autentycznie/).
Dziury w szkoleniach (luki i olewatorstwo instruktorów jest delikatnie powiedziane)-założę się o litra najdroższej w swiecie wódki, że twoje @kocur szkolenie na prawko ograniczone było do jazdy (nie jeden dodatkowo został "pokrojony" na godzinach praktyki) , a teorią była książka z bazą pytań dana do domu i żeby było śmiesznie, to po kursie musiała być oddana. Każdy ojciec młodego kierowcy powiada- kiedyś to było, rundka wkoło placu i popatrz... Tatuś ma A, B i T).
Dzisiaj inspektor powiatowy wydziału dróg może przeprowadzić wizytacje na kursie teoretycznym i na kursie praktycznym... Nic to nie daje(!) jak w mieście jest 10-15 ośrodków szkolenia kierowców to inspektor musiałby non stop być w "terenie".