Cytat:
|
[ zauważyłeś że się poprawiłem z jednostkami? ]
|
ale to nie ja się ich czepiałem (oryginalnie)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A dziękuję.
Ja po prostu nie lubię przerysowań i systemu zero-jedynkowego.
Że albo to jest dobre auto albo nie. Auto jest wciąż autem.
Każdemu wedle potrzeb. Tak samo jak sam nie kupię sobie roweru za 6000 zł,
tak nie chcę jeździć BMW (bo mam służbowe i go nie lubię) ale nie stać mnie na Mondeo Vignale
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na forum (i nie tylko na forum) jest jakoś dziwnie o Focusie, bo robi się z niego jakieś nie wiadomo jakie auto.
Wystarczy że dorzucili asystenta parkowania, że na rynku jest też RS i że to auto
jest z tej samej stajni co Mustang GT i nagle zrobiło się dziwnie, że kupuję Focusa a w nim są buble.
Mam wrażenie, że oczekiwania wobec tego modelu biorą się na podstawie aut o wiele droższych i z wyższych segmentów.
I jak wiele razy mówiłem.
Chyba wolę wady mojego Focusa niż wady w innych modelach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jest to tylko kwestia przyzwyczajenia, tylko kategoryzacji wad.
Bo jeśli mam jeździc autem, w którym w kółko jest coś nie tak, a jeździć autem jak Focus gdzie jak jest coś nie tak, to jest to raz do roku,
ale jest to jakaś pierdoła przy której trzeba się nadziubać żeby to naprawić, to jest to takie auto dla "majsterkowiczów".
Czyli, wolę Focusa, w którym jak coś się psuje, to nie jadę do mechanika, bo nikt się takimi bzdetami nie chce zająć
(czytaj: jest woda w bagażniku),
niż mieć auto w którym jak coś się zepsuje, to laweta, serwis, tylko serwis i spore wydatki.
Cytat:
|
Napisał Fiesta Mk8 ST Line
Samochód dla mnie jest czymś więcej niż dla większości (nie mówię o ludziach z forum) i chciałbym żeby mi się gęba cieszyła na sam jego widok.
|
I ja Cię doskonale rozumiem.
Sam swojego "szukałem".
Nie kupowałem w salonie bo nie jestem na tym etapie w życiu,
żeby brać auto z salonu,
ale jednak lista wymagań jak zmieniałem MK2FL na coś nowszego była długa, oj długa.....
I psioczyłem jak mała dziewczynka.
To za brzydkie radio, to za brzydkie siedzenia,
a tamto ma brzydki kolor, a to przebieg mi się nie podoba.
I tak dalej i tak dalej.
W końcu jak sam mówisz.
Kupujesz auto na kilka lat i nie chcesz codziennie rano patrzeć na coś, co Ci się nie podoba
Cytat:
|
Napisał Fiesta Mk8 ST Line
Jedno co mnie odstrasza od tego silnika to właśnie spalanie na poziomie 11-12l w mieście
|
Bardzo mocno mnie zastanawia, jak trzeba jeździć, żeby mieć taki wynik.
Jak w mojej poprzedniej (za długiej) wypowiedzi.
11.27 l/100 - to mój najgorszy wynik.
Ale ja wiem jak wtedy jeździłem i wiem, że bak paliwa ledwo mi starczył na tydzień,
ale miałem wtedy taką akcję, że nie dało rady wtedy inaczej.
Więc jeśli ktoś ma 11-12l w mieście, to ja się zastanawiam jak.
Bo przy tej budzie, a ja jeszcze mam kombi, więc teoretycznie przecież mój pali więcej bo cięższy, ktoś może mieć takie spalanie.
Tyle że Ty mówisz o 3 cylindrowym nowym, a ja o swoim 4 cylindrowym.
Sam nie wiem. 11-12litrów na 100km...
Daj potem znać jak Ci wyjdzie z Focusem na jeździe próbnej.
Szczerze sam jestem ciekaw wyników.
Co mi też przypomina, że sam muszę sobie załatwić nowego Focusa żeby nim w końcu pojeździć.