Cytat:
|
Cześć poszukuję pomocy w skompletowaniu i uruchomieniu webasta do Galaxy 2.0 TDCI z 2007 roku. Byłby ktoś chętny mi pomóc?
Interesuje mnie wersja do sterowania z licznika, bądź z pilotem bądź jakakolwiek inna umożliwiającą odpalenie poranne i dogrzanie auta
|
Tu masz kompletną instalację do diesla
https://allegro.pl/mondeo-mk4-s-max-...604728564.html
Wizualnie na aukcji wygląda całkiem dobrze, ale ktoś na forum twierdził, że "na żywo" już jest gorzej. Szukając części można oczywiście pominąć kosz z czujnikiem paliwa w zbiorniku bo w tym co masz wystarczy odciąć zaślepkę i włożyć oryginalną rurkę plastikową za kilkanaście złotych z ASO. Przy dieslu można również wpiąć się z paliwem w innym miejscu niż fabryka (z tego co wiem niektórzy wpinali się chyba w przewody powrotne/przelewowe). Ja dokładałem webasto w benzynie i z oczywistych powodów nie kombinowałem przy paliwie tylko zrobiłem tak jak było fabrycznie, ale wiązało się to niestety ze zrzuceniem zbiornika paliwa. Z wężami wodnymi również można zrobić inaczej niż było fabrycznie.
Sterowanie z poziomu licznika będzie możliwe jeżeli masz licznik typu 2 lub 3, czyli z dużym czerwonym wyświetlaczem lub convers+.
Zdalnego sterowania fabrycznie w przedliftach nie było, ale oczywiście można to sobie zrobić dokładając odpowiedni moduł. Ja go dołożyłem i sobie chwalę.
Sprawy mechaniczne nie będą dla Ciebie żadnym problemem, ale jeśli chodzi o elektrykę to trzeba się trochę "naszarpać" żeby dołożyć odpowiednie piny w EJB żeby było tak jak z fabryki. Jeżeli chcesz w przyszłości diagnozować piec i pozostałe elementy systemu webasto dedykowanym oprogramowaniem (np. Webasto Thermo Test 3) to od razu warto wyprowadzić sobie z pieca dodatkowe złącze W-BUS (fabrycznie w poliftach idzie ono z pieca do modułu zdalnego sterowania, ale warto zrobić odgałęzienie i zostawić zabezpieczone gdzieś w komorze silnika lub w kabinie żeby można było się łatwo podpiąć)
Na końcu pozostaje oczywiście zmiana konfiguracji pojazdu np.ELMConfigiem i wszystko powinno działać.