View Single Post
Stary 02-12-2018, 00:14   #29
hans01
ford::average

Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Oryginalne części

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, od lat kupuje w ford.sklep.pl i czasem faktycznie przychodzą mi zniszczone pudełka lub kilka rzeczy w folijkach zapakowanych do dużego kartonu, ale nigdy nie pomyślałem że może być coś oszukane . Logo forda czy Fomoco zawsze było więc pakuje co przyjdzie do auta. Ten sklep jest po prostu polecany i ma dobre opinie. A jak jest na prawdę nikt nie wie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tym sklepie kupiłem uszczelniacz półosi. Na stronie napisane, że oryginalny i zamieszczone logo "Ford GENUINE PARTS". Przyszedł uszczelniacz zapakowany w zwykłą przezroczystą folie (bez żadnego logo, etykiety...), owinięty kawałkiem szarego kartonu i tak włożony do koperty.
Infolinia odpowiedziała mi, że dostają je pakowane w większych ilościach w kartonach zbiorczych i że na pewno to jest oryginał.
W końcu nie wiem co kupiłem.

W innym sklepie internetowym "oryginalny" uszczelniacz jest opisany jako Ford - Motorcraft i pan lekko poirytowany twierdził, że jedno czy drugie to jest to samo.

Cytat:
W ASO twierdzą, że części Motorcrafta to części oryginalne tyle, że w wersji ekonomicznej -widać Ford potrafi to pogodzić:-). Nawiasem mówiąc, to i pod znaczkiem FoMoCo mogą kryć się różni wytwórcy - tak się teraz produkuje.
No tak - oryginalne Motorcraft :-)
A mi ASO powiedziało, że mają tylko części oryginalne Ford.

Nie chodzi o to w czyjej fabryce na świecie została wyprodukowana część, ale kto bierze za nią odpowiedzialność. I znaczek Forda oznacza, że on się pod nią podpisuje.

Ostatnio edytowane przez hans01 ; 02-12-2018 o 00:26
hans01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem