View Single Post
Stary 02-12-2018, 16:51   #93
marcin90.10
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Ford Focus MKII
Silnik: Duratec 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Naprawa kolektora dolotowego 1.8 2.0 Pb (nieszczesne klapki)

Witam Panowie,

Po wielu godzinach przeglądania forów postanowiłem się zarejestrować ponieważ zostałem posiadaczem Focusa MKII FL GHIA (końcówka roku 200Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Kupiłem samochód z autentycznym przebiegiem 183 tyś. Zaczął się chyba problem klapek. Po odpaleniu rano na zimnym słychać takie jakby klepotanie, coś takiego właśnie jakby klapka nie trzymała się powierzchni i pod wpływem przepływu powietrza drgała. Zresztą nie tylko na zimnym, również na ciepłym przy przekraczaniu około 2-2,5 tysiąca i utrzymywanie na tych obrotach także to słychać. Myślę że jest to już przebieg przy którym warto tam zajrzeć i tutaj rodzi się mój problem. Nie ma klapek do mojego kolektora, jest tylko cały kolektor za 2800 zł. Bez przesady ze dla kawałka plastiku będzie trzeba tyle kasy wywalać. Ten kolektor który ja posiadam to podobno wersja ulepszona ale bez możliwości dokupienia klapek. Czy te o numerze seryjnym: 1S7G-9Y428-AA będą pasować? Da sie to dostosować? Jeśli nie to jakie są konsekwencję wyrzucenia ich i czy da się ich obsługę wyłączyć z komputera?

Doradźcie mi coś bo czas ucieka a obawa rośnie przed tym ze w końcu się urwą.
marcin90.10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem