Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana akumulatora
View Single Post
Stary 02-12-2018, 23:39   #608
raikonen
ford::amateur

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wymiana akumulatora

Cytat:
Napisał fido Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego wynika że typ EA770 odpada ze względu na wysokość.
Czy po zmianie na 85Ah musiałeś coś zmieniać ?
Nic nie zmieniałem, żadnych błędów mi nie wywalilo jedynie radio zresetowane, ale to normalne po odłączeniu aku. Wziełem wiekszy ponieważ grzane dupy, elektryczny system wspomagania nagrzewania, i kilka innych rzeczy, oczyście na tym forum czytałem opinie co do akumulatorów i tego czy alternator da rade naładować, aktualnie auto uzytkowane codziennie na krótkich 1-10km i srednich 20-40km dystansach, stoi pod chmurką i żadnych problemów ale świeży aku wiec wiecej będę mogł powiedziec po dluzyszym okresie uzytkowania. Kupilem za 390zł nowy z 2 letnia gwar. Zastanawialem się nad centra i 36 letnia gwarancja ale po opiniach ludzi zrezygnowalem, podobno gwarancje nie są przyjmowane ze wzgledu na złe użytkowanie aku, tylko z opini to wiem.

Cytat:
Napisał massimus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanie odnośnie montażu akumulatora, czy jest jakiś sposób aby uniknąć iskrzenia podczas podłączenia klemy.
Ktoś kiedyś na forum pisał że przykłada śrubokret co podobno zmniejsza iskrzenie, ja nie probowalem rozkręcam kleme na max i staram sie wlozyc plynnie jednym ruchem czasem wyjdzie czasem nie. Stary aku wyjmowalem codziennie na noc do ładowamia i rano wkładałem przez 4 dni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc troche tego było.
raikonen jest offline   Odpowiedź z Cytatem