Cytat:
|
Z tego wynika że typ EA770 odpada ze względu na wysokość.
Czy po zmianie na 85Ah musiałeś coś zmieniać ?
|
Nic nie zmieniałem, żadnych błędów mi nie wywalilo jedynie radio zresetowane, ale to normalne po odłączeniu aku. Wziełem wiekszy ponieważ grzane dupy, elektryczny system wspomagania nagrzewania, i kilka innych rzeczy, oczyście na tym forum czytałem opinie co do akumulatorów i tego czy alternator da rade naładować, aktualnie auto uzytkowane codziennie na krótkich 1-10km i srednich 20-40km dystansach, stoi pod chmurką i żadnych problemów ale świeży aku wiec wiecej będę mogł powiedziec po dluzyszym okresie uzytkowania. Kupilem za 390zł nowy z 2 letnia gwar. Zastanawialem się nad centra i 36 letnia gwarancja ale po opiniach ludzi zrezygnowalem, podobno gwarancje nie są przyjmowane ze wzgledu na złe użytkowanie aku, tylko z opini to wiem.
Cytat:
|
Mam pytanie odnośnie montażu akumulatora, czy jest jakiś sposób aby uniknąć iskrzenia podczas podłączenia klemy.
|
Ktoś kiedyś na forum pisał że przykłada śrubokret co podobno zmniejsza iskrzenie, ja nie probowalem rozkręcam kleme na max i staram sie wlozyc plynnie jednym ruchem czasem wyjdzie czasem nie. Stary aku wyjmowalem codziennie na noc do ładowamia i rano wkładałem przez 4 dni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc troche tego było.