Odp: Jakie felgi i oponki na zimę ?
[QUOTE=MAG;3062933]Po pierwsze opony zbyt duże - fabrycznie 225/50, ale pasują też 225/55
Jak widać w twoim przypadku wchodzą, ale masz przekłamania licznika - pokazuje ci mniejsza prędkość niż rzeczywiście jedziesz.
Po drugie felgi z ET66 będą straaaaasznie schowane w nadkolach (moga ocierać o elementy zawiechy)
Pierwszy raz się spotykam z takim ET - no chyba, że pisałeś na szybko i miało być 55 a Ci się palec omsknął i wyszło 66 ...
Ale czemu zbyt duże. W instrukcji to jest pierwszy rozmiar występujący w tabelce z ciśnieniem (nic więcej nie znalazłem odnośnie rozmiaru opon) i jeszcze jest gwiazdka przy tym rozmiarze, że tylko na ten rozmiar można zakładać łańcuchy.
ET66 przepisałem z ogłoszenia, ale jak sie przypatruje temu zdjęciu to rzeczywiście widzę 55.
Bump: Wchodzę na akcesoria Forda i wybieram moją felgę i wyskakuję dokładnie ten rozmiar opony, który podałem: https://www.akcesoria-ford.pl/ko%C5%82a/kompletne-ko%C5%82a-zimowe/kompletne-ko%C5%82o-zimowe-aluminiowe-43,18-cm-(17%22)/2147061?model=s-max&year=2015
|