Temat: [S-MAX 2015- ] Wiadomo coś na temat faceliftingu
View Single Post
Stary 04-12-2018, 20:14   #152
poLuz
ford::average

Model: S-MAX ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue 190km AWD A8
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wiadomo coś na temat faceliftingu

Cytat:
Napisał gaiden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To chyba ostatnie dwa pytania:
1. Jakie macie wrażenia z tym nowym automatem - czytałem ostatnio test nowego focusa i narzekali na jego ospałość - jak to u was wygląda?
Jest to mój pierwszy automat, więc nie mam porównania, ale ogólnie jestem zadowolony, biegi zmienia gładko bez szarpania, aczkolwiek po wciśnięciu gazu w podłogę jest 1-2s zawahania i wtedy dopiero "zaczyna jechać".

Cytat:
2. Zastanawiam się nad felgami 19 - 245/45 - wersja st line - boję się trochę, że taka niska wysokość opony plus zawieszenie sportowe uczyni z tego auta "taczki" - ma ktoś taką konfigurację? Może zostać przy seryjnych 18?
W tej chwili prawdopodobnie brałbym 19, możliwe że po zimie zmienię na 19, ale ... pytanie czy przy zawieszeniu sportowym nie będzie za twardo.
Ja mam zawieszenie adaptacyjne i przy ustawieniach sportowych zawieszenie utwardza się na tyle że nawet przy 18 calach czuć każdą nierówność, moim zdaniem przyjemność z jazdy na co dzień wtedy jest wątpliwa, przy ustawieniach komfort jest rewelacja i tylko dlatego rozważam 19 cali.

Ale w sumie obie te sprawy to odczucie indywidualne i najlepiej spróbować, ja niestety brałem w ciemno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
poLuz jest offline   Odpowiedź z Cytatem